Spoedhulp Jeugd, ASH en FF Beschermde Merken

Lid zijn van een vereniging is meer dan het jaarlijks contributie betalen of eens een ledenvergadering bijwonen.logo-Spoedhulp_Jeugd-liggend

Het lidmaatschap verbindt bijna 40 organisaties met elkaar in hun streven relevante en bewezen effectieve ambulante spoed en crisishulp te bieden.

De vereniging zet in opdracht van haar leden aan tot doorontwikkeling van de interventies en organiseert ook het permanente kwaliteitsonderzoek. Met de uitkomsten kunnen leden individueel maar ook op landelijke niveau laten zien welke kwaliteit ze leveren en op welke punten verbetering te behalen valt.

Een andere activiteit is het organiseren van trainingen en bij en nascholingen en sinds enkele jaren ook weer de grote landelijke studiedag. Met als naslagwerk de fraaie magazines dat op deze website te lezen zijn.

Lid zijn is niet vrijblijvend, een organisatie verplicht zich immers tot het leveren van kwaliteit en tot verantwoording daarvan middels het kwaliteitssysteem. Met de toenemende digitalisering en het gebruik van Berg-Op is het kwaliteitssysteem klantvriendelijk geworden, is de administratieve last aanzienlijk afgenomen en kunnen leden met een grotere regelmaat over hun cijfers beschikken. De volgende stap is het integreren van vragenlijsten en instrumenten in de digitale omgeving zodat hulpverleners de vragenlijsten in de thuissituatie en waar mogelijk met het gezin kunnen invullen en bespreken.

Leden van de vereniging spannen zich in om kwaliteit te leveren en drukken dat uit door de naam en beeldmerken van de vereniging Spoedhulp Jeugd, Families First en Ambulante Spoedhulp te voeren. Namen en beeldmerken die geregistreerd staan bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Andere zorg-aanbieders mogen dus geen van deze namen, modulen of beeldmerken voeren of uitvoeren zonder expliciete toestemming van de Vereniging.

Mocht u in uw omgeving toch een organisatie kennen die Spoedhulp Jeugd, FF of ASH zegt uit te voeren, nodig hen dan van harte uit om lid te worden zodat hun cliënten ook kunnen profiteren van de hoge standaard die voor u al zo vanzelfsprekend is. Als programmaleider ga ik graag met hen in gesprek over de mogelijkheden!

Hans Tönjes, Programmaleider