De vereniging

De vereniging Spoedhulp Jeugd is een vereniging van organisaties die zich bezig houden met jeugdhulpverlening voor jongeren in een dreigende crisissituatie. De vereniging stelt zich tot doel om met alle kennis die onder de 38 leden aanwezig is de best mogelijke spoedhulp te ontwikkelen. Hiertoe treedt zij namens de leden op als opdrachtgever voor kwaliteitsinstituten, methodiek-ontwikkelaars en onderzoekers.

De methoden Families First en Ambulante Spoedhulp worden inhoudelijk beheerd door de vereniging. Om deze methoden te mogen uitvoeren moet een organisatie lid zijn van de organisatie en biedt zij daarmee haar cliƫnten en opdrachtgevers garantie op de kwaliteit.

Daarnaast fungeert de vereniging als een kennisplatform voor haar leden. Met regelmaat vinden er themabijeenkomsten en kenniskringen plaats waarbij nieuwe ontwikkelingen worden uitgewisseld.